Litteratur

Fritid med Bistand (FmB)

Fritid med Bistand (FmB) handler om å hjelpe mennesker med ulike bistandsbehov til å bli medlem av fritidsorganisasjoner og til å kunne delta på fritidsaktiviteter og slik bli inkluderte og likeverdige deltakere på fritidsarenaen.

Omslagsbilde av boka Fritid med Bistand

Forfatter: Anders Midtsundstad
Forlag: Fagbokforlaget
ISBN: 978-82-450-1086-2
Utgitt: 12.02.2013
Pris: 219,-
Sider: 120

Kjøp boka

Med utgangspunkt i et mestringsperspektiv rettes oppmerksomheten mot den enkeltes ønsker, behov og drømmer. Målet med metoden er at personen som får støtte, i løpet av en begrenset tidsperiode skal bli inkludert i sin valgte kultur- eller fritidsorganisasjon. Fritid med Bistand er i dag den eneste kjente metoden som synliggjør hvordan man systematisk kan arbeide for å bistå enkeltmennesker i denne inkluderingsprosessen.

Metoden Fritid med Bistand har gitt retning til videreutviklingen av den lovpålagte støttekontakttjenesten, men brukes også i mange kommuner for å styrke arbeidet med for eksempel folkehelse, forebygging og rehabilitering.

Boken retter seg mot studenter i ulike helse-, sosial- og kulturfaglige utdanninger. Den vil også være av interesse for ansatte i offentlig og frivillig sektor som er opptatt av hvordan man kan tilrettelegge for en meningsfull fritid for andre.


Fritid med Bistand (FmB) inngår i en bokserie som utgis i et samarbeid mellom Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser og Fagbokforlaget. Alle utgivelser og planlagte utgivelser finner du her: http://www.aktivung.no/bokserie.358092.no.html


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.
Lukk